1 op de 8 buren op Nextdoor viert kerst alleen en vindt dit jammer

Amsterdam, 19 december 2022 – De maand december staat voor velen bekend als de gezelligste maand van het jaar. Maar die feestelijke diners en het fijne samenzijn met dierbaren is niet voor iedereen weggelegd. Wist je dat bijna 1 op de 8 buren alleen is tijdens de feestdagen en dit jammer vindt? Dit blijkt uit een opiniepeiling van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. Om er samen voor te zorgen dat iedereen prettige feestdagen heeft, hebben we enkele ideeën op rij gezet waardoor je iets voor een ander kan betekenen.

1. Nodig een buur uit aan jouw kersttafel

Het grootste deel van de buren viert kerst samen met vrienden en familie (63%), maar daartegenover staat dat 12%* alleen is tijdens de kerst en dit jammer vindt. Nodig daarom eens een onbekende buur uit om met jou, en je dierbaren, kerst te vieren! In Almere schoof Tony aan bij Kim en haar familie en in Vijfhuizen zette Claudia’s familie de deur open voor Dolf. Afgelopen jaren hebben veel buren elkaar ontmoet aan de kersttafel, wat voor mooie vriendschappen heeft gezorgd. Heb jij ook een plekje vrij aan de kersttafel dit jaar?

2. Laat de buurt meegenieten van jouw zelfgemaakte oliebollen of kerstkransjes

Sta jij dit jaar weer boven de olie om verse oliebollen te bakken of ga jij liever voor feestelijke kerstkransjes? Heerlijk! Vaak bak je er eigenlijk te veel om zelf op te eten. Hoe leuk is het dan als een buurtgenoot kan meegenieten van jouw bakkunsten?

3. Verras een buur met een kerstcadeau

Door de stijgende kosten is kerstcadeautjes kopen lang niet voor iedereen mogelijk. Kan jij dit wel of heb je een leuk cadeautje in huis waar je een buur blij mee maakt? Geef dit cadeautje dan weg, bijvoorbeeld via Gratis/Te Koop. Zet in de titel van jouw item ‘Cadeautje’ en tover een lach op het gezicht van een buur.

* Een opiniepeiling van Nextdoor uitgevoerd in december 2022 onder 6.635 leden.