Nextdoor onderzoekt hoe buurten de coronapandemie zijn doorgekomen

Amsterdam 22 juli- Met De Gouden Buurt Award onderzoekt Nextdoor de leefbaarheid van buurten en hoe deze buurten de coronapandemie zijn doorgekomen. In minder dan vierentwintig uur zijn er meer dan 5500 nominaties verspreid over 3600 buurten binnengekomen die nu kans maken op de titel ‘De Gouden Buurt van Nederland.’ Dit is 27% van alle buurten in Nederland.

Nextdoor voert dit landelijke onderzoek uit in samenwerking met Talentenlab en op basis van de uitkomsten van het onderzoek nomineert Nextdoor in elke provincie een buurt. Welke van deze twaalf buurten De Gouden Buurt Award ontvangt, wordt tijdens Burendag op zaterdag 26 september bekendgemaakt. 

Michel Visser, Country Lead Nextdoor Nederland, “Er wordt gezocht naar buurten waarin onbezongen helden een blijvend verschil hebben gemaakt op hun directe omgeving. We zien dat mensen trots zijn op hun buurt en behoefte hebben om hun ervaringen te delen. De nominatiefase is pas net begonnen en iedereen kan zijn of haar buurt nomineren, dus ook mensen die niet lid zijn van Nextdoor.” Door deze vragenlijst in te vullen wordt de buurt automatisch genomineerd om kans te maken op de Gouden Buurt Award. Zie: website van De Gouden Buurt Award.