Dimecres, 16 de setembre de 2020.- Nextdoor, l’app i plataforma de barri líder al món, que acaba de fer dos anys a Espanya, lliura els premis SuperVeí /a 2020, que guardonen, any rere any, les persones que, gràcies a la seva solidaritat i el seu temps invertit en els demés, ajuden  a crear barris més forts i units; i el premi SuperBarri, que reconeix el barri més solidari, social i sostenible de Barcelona. Aquest any els premis, que també se celebren a Madrid, són especialment importants, perquè durant el confinament son molts els que han ofert la seva ajuda, animant els seus veïns i veïnes i evitant que molta gent se senti sola.

El llistat i la informació completa dels guanyadors i guanyadores  es pot descarregar aquí. Les persones premiades són les responsables d’històries com la de l’Igor Sandín, estudiant de programació web i veí del barri de Les Corts, que amb només 21 anys, va crear un grup d’ajuda a distància, per telèfon, al seu barri, per ajudar a les persones més grans amb temes relacionats amb les noves tecnologies. Ha arribat a ajudar a més de 35 persones durant el confinament, de manera desinteressada, a que es poguessin connectar amb els seus familiars, o es descarreguessin documents o llibres, perquè el confinament el passessin de la millor manera possible amb la tecnologia. També destaquen la història de Massimo Perego, guanyador en la categoria sostenibilitat, que ha creat juntament amb altres persones la iniciativa Somos Future, una associació que té com a objectiu crear consciència i sensibilitzar sobre la sostenibilitat a través de l’art; la del David Casas, veí de la Mina que fa classes gratuïtes a molts joves del seu barri, per grups, de gimnàstica al carrer, per ajudar a que no caiguin a la delinqüència i la drogadicció, i ha presentat un projecte a l’Ajuntament, i la seva aprovació, per tenir gimnasos a l’aire lliure a aquest barri de Barcelona;  o la de Consol Garcia, una dona de 66 anys que per no sentir-se sola va compartir una publicació a Nextdoor amb els seus veïns i veïnes i va obtenir la millor de les respostes: desenes de persones en la seva mateixa situació, que ara queden habitualment.

Joana Caminal, responsable de Nextdoor a Espanya ha volgut ressaltar: “Nextdoor facilita una nova forma d’entendre i construir relacions, fent que la tecnologia ajudi a resoldre els problemes que les persones tenen a la vida real. El component diferenciador de la nostra app és que la majoria dels usuaris que es registren, ho fan per oferir o trobar ajuda, i això sempre s’acaba traduint a la vida real, gairebé mai es queda en l’entorn digital. Estem molt orgullosos de poder reconèixer la tasca encomiable de molts veïns i veïnes aquest últim any, especialment en un moment tan complicat com el que està sent la pandèmia, en el qual tots ens hem adonat de la importància que té el barri i dels comerços propers a les nostres vides. És per això que hem volgut premiar-los, donant-los un carrer amb el seu nom. Encara que no siguin polítics, ni científics, ni filòsofs, aquestes persones, amb els seus petits grans gestos, amb el seu impacte en la seva comunitat més propera, també mereixen tenir un carrer al seu nom “.

A més dels premis al SuperVeí/Veïna 2020, Nextdoor també ha entregat el Premi al Millor Barri, que ha estat el Barri de Creu Coberta, per la seva estreta relació amb el comerç local, i la seva sensibilitat especial a l’hora de donar a conèixer i incentivar el consum de proximitat a través de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. Lluís Llanas (president de l’Associació de Comerciants) ha recollit el premi i Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, ha tancat l’acte de lliurament dels premis, destacant: Aquest premi de Nextdoor al barri de Creu Coberta és un premi molt merescut i molt oportú. Arriba en un moment on tothom necessitem reconeixement, tothom necessitem enfortir la nostra autoestima i la nostra capacitat de tirar endavant. I Nextdoor ajuda precisament a això, a dinamitzar els veïnats i donar visibilitat a les accions generoses i solidàries dels veïns i veïnes, al servei de les persones, aportant digitalització també als barris i comerços, un aspecte vital ara mateix. Aquest premi ajuda a visibilitzar la feina feta per l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, que sempre estan al capdavant d’iniciatives innovadores i engrescadores, i són sens dubte un exemple per a altres barris”.

La crisi sanitària actual fa que els ciutadans es connectin més amb els seus veïns i veïnes, i el 89,8% valora més que abans el comerç local i de proximitat

Amb motiu d’aquest segon aniversari, la plataforma i app Nextdoor ha recollit l’opinió de 5.055 persones a Espanya, a través d’una enquesta sobre “Els canvis de percepció de la població de les relacions entre veïns i el valor de el comerç local arran de la pandèmia “. Per al 59,4% de la població, la crisi sanitària i econòmica que estem vivint a 2020 els ha fet connectar o tenir més relació amb els seus veïns / es o coneguts / es de barri. A més, des que va arribar la pandèmia, el 73,5% dels enquestats / es ha ofert ajuda a algun / a o diversos dels seus veïns / es. De fet, el 40,7% afirma que estaria disposat / a a invertir part del seu temps amb els seus veïns i veïnes i en els seus veïnats més que abans; i el 40,1% vol seguir invertint el mateix temps que abans. Però per a molts / es, el problema està en la manca de temps, ja que un 16% afirma que voldria invertir més hores, però no tenen prou temps.

En referencia a las relaciones entre los vecinos/as y el comercio local a raíz de la pandemia, el 89,8% valora más el comercio local y de proximidad que antes. De hecho, un 76,1% asegura que compra en tiendas de barrio más que antes, y el 72,3% reconoce que valora más las relaciones entre vecinos. 

Quan es va preguntar el veïns i les veïnes sobre quins hàbits de consum han aplicat més arran de la nova situació de pandèmia, el 31,65% assegura que ara compra més en botigues de barri que abans; en segon lloc (un 24,5%), procura consumir productes locals. “La crisi de la Covid-19 ens ha fet tornar a veure el poder del que és local i la importància de l’ajuda veïnal en moments de crisi” conclou Joana Caminal.

Aquí pots trobar el dossier complet de l’enquesta.

Contacte de premsa:

prensa@nextdoor.com 

Raquel Priego / Estela Cayón / Eloína Rivero

rpriego@nextdoor.com / ecayon@lfchannel.com / erivero@lfchannel.com

Tel: 91 521 51 92 / 699774046

Sobre Nextdoor

Nextdoor és la plataforma i l’aplicació social de barri més gran del món. Nextdoor permet generar connexions locals de confiança, conversar i intercanviar informació, béns o serveis de qualitat entre veïns i veïns. A Nextdoor creiem que al potenciar les relacions entre veïns, estem treballant per un món més amable on qualsevol persona tingui un barri en el que confiar i trobar suport. Establir connexions en el món real és una necessitat humana universal. Aquest fet i la realitat de que els barris són una de les comunitats més importants i útils en les nostres vides son un principi bàsic per a Nextdoor des dels seus orígens. Avui, veïns arreu del món confien en Nextdoor en més de 265.000 barris d’Estats Units, Regne Unit, Alemanya, França, Països Baixos, Itàlia, Espanya, Suècia, Dinamarca, Canadà i Austràlia, i en molts més països, pròximament. Als Estats Units, una de cada 4 unitats familiars utilitzen Nextdoor. A Espanya més de 3.600 barris estan utilitzant Nextdoor des de la seva arribada al setembre de 2018. Nextdoor està disponible de manera gratuïta a través del seu web, i en aplicació per a iOS i Android.

En Nextdoor, les comunitats són molt més que un grup d’individus o residents. Las comunidades compten amb negocis locals, ONGS, i institucions que mantenen els barris forts, units i connectats. Amb més de 50 milions de recomanacions a negocis locals per part de veïns i veïnes fins a la data, és més fàcil que mai aprofitar totes les possibilitats que tinguem al nostre voltant gràcies a Nextdoor.