Adverteerders kunnen producten en diensten hyperlokaal onder de aandacht brengen 

Amsterdam, 22 juni 2020 – Nextdoor, de hub voor de buurt, waar je op een betrouwbare manier je buren leert kennen en informatie, spullen en diensten met elkaar kunt delen, heeft gesponsorde berichten gelanceerd. Hierdoor kunnen adverteerders op hyperlokaal niveau rechtstreeks verbinding maken met de 6800 buurten die op het platform actief zijn. Nationale campagnes kunnen gelokaliseerd worden en de gesponsorde berichten verschijnen direct in de tijdlijn van leden, waarop zij kunnen reageren en aanbevelingen kunnen doen. Op Nextdoor heeft elk bedrijf, van lokale, tot nationaal gevestigde ondernemingen, een impact op de buurt. 

Michel Visser, Country Lead Nextdoor Nederland: “Wat Nextdoor uniek maakt, is dat leden naar het platform komen om te onderzoeken en te bespreken wat er in hun buurt speelt en dit vertaalt zich ook offline door. Gesponsorde berichten bieden adverteerders de mogelijkheid om de boodschap per buurt te lokaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld fysieke winkellocaties op unieke wijze hun potentiële klanten bereiken met een voor hen relevante boodschap. Nextdoor-leden gebruiken hun echte naam en verifiëren hun adres, wat zorgdraagt voor een merkveilige omgeving. Hierdoor stelt Nextdoor adverteerders in staat om hun naamsbekendheid en affiniteit te vergroten, verkoopconversie te stimuleren, de loyaliteit van klanten te verbeteren en mond-tot-mondreclame te stimuleren.”

Gesponsorde berichten zijn in samenwerking met WebAds gelanceerd, het onafhankelijke verkoophuis voor uitgevers en digitale media. WebAds biedt video-, content- en display reclame-oplossingen die adverteerders helpen bij het verspreiden van campagnes onder de gewenste doelgroep. “Nextdoor is een platform wat nu, nog meer dan ooit, relevant is in een maatschappij waarin we allemaal moeten bijdragen aan het helpen van anderen”, zegt Xavier Schijffelen, CEO WebAds. “De diversiteit aan adverteerders waarmee wij sinds de start van de samenwerking in gesprek zijn, heeft mij positief verrast. Dit betreft zowel lokaal gerichte en gevestigde ondernemingen, als nationaal gerichte adverteerders die in een thuisomgeving van een gebruiker (maatschappelijk) relevant zijn. Het media first moment is door De Nationale Postcode Loterij aangegrepen om zichtbaarheid te geven aan hun campagne waarbij ze hun prijzenpot uitbreiden met maar liefst 17,5 miljoen euro aan cadeaukaarten die winnaars kunnen besteden bij ondernemers in de buurt. Hiermee geeft de Postcode Loterij lokale ondernemers een steuntje in de rug in deze lastige tijd. De campagne past bij hun missie voor een betere wereld en is door lokale ondernemers met veel enthousiasme ontvangen.” 

Om alle functionaliteiten en voordelen van gesponsorde berichten op Nextdoor verder toe te lichten, worden er deze zomer virtuele roadshows voor media-inkopers georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met adverteren@webads.nl.